VÄLKOMMEN TILL CURIOSUM (före detta Sliperiet)

I april 2019 slogs Sliperiet ihop med Umevatoriet och bytte namn till Curiosum. I höst tar vi nästa steg. Vi flyttar tillsammans med våra hyresgäster in i ombyggda lokaler på Konstnärligt campus.

Våren 2020 öppnas den nya verksamhet - Umeås nya science center som ska väcka barns, ungas och vuxnas nyfikenhet på vetenskap och teknik. En nyfikenhet som vi tror kan bidra till att förändra världen.

Håll utkik här efter Vår nya hemsida som kommer snart.

Från nano-material till byggteknik för rymden

umbraco.MacroEngines.DynamicXml Foto: Thomas Andersson & Eva J:son Lönn
2018-06-26

Framtidens 3D-printade hus i fokus på internationell konferens

Den 30-31 maj samlade Sliperiet med partners drygt 100 gäster för en internationell och transdisciplinär konferens. Internationella föregångare inom 3D-printing området, experter inom digitaliserad byggteknik, materialutveckling och arkitektur möttes för att knyta kontakter och dela med sig av sina erfarenheter. Arrangemanget samlade människor med olika yrkes- och ämneskompetenser från näringsliv, akademi och offentlig verksamhet.

Hade du velat vara med?
Konferensen direktsändes. Videos finns att se här:
http://plus.umu.se/3dprinter

Läs mer om konferensen här:
/sv/forskning-och-innovation/paagaaende-forskning-och-projekt/plusproject/how-to-3d-print-a-wooden-home/

 

Konferensen arrangerades av forsknings- och innovationsprojektet +Project, som stödjs av EU:s regionala utvecklingsfond. Projektet leds av Sliperiet vid Umeå universitet i samverkan med andra forskningsaktörer och näringslivet. Satsningen fokuserar på att visa möjligheterna med digital tillverkning och 3D-printning av biomaterial, med målet att nå en hållbar produktion av framtidens hem. Inom projektet, som nu är inne i en slutfas, har småföretagare, entreprenörer och innovatörer getts möjlighet att experimentera, diskutera och utveckla idéer och affärsplaner tillsammans med forskare inom ovan nämnda områden.
Läs mer

 

Kontakt:
Åke Fransson
Projektledare, +Project, Sliperiet, Umeå universitet
Mejl: ake.fransson@umu.se
Mob: 070-5845033


Eva J:son Lönn
Kommunikatör, Sliperiet
Mejl: eva.j.lonn@umu.se
Mob: 0730-64 77 50