VÄLKOMMEN TILL CURIOSUM (före detta Sliperiet)

I april 2019 slogs Sliperiet ihop med Umevatoriet och bytte namn till Curiosum. I höst tar vi nästa steg. Vi flyttar tillsammans med våra hyresgäster in i ombyggda lokaler på Konstnärligt campus.

Våren 2020 öppnas den nya verksamhet - Umeås nya science center som ska väcka barns, ungas och vuxnas nyfikenhet på vetenskap och teknik. En nyfikenhet som vi tror kan bidra till att förändra världen.

Håll utkik här efter Vår nya hemsida som kommer snart.

Ung kreatör? Anmäl dig till Summer eXpression 2018

umbraco.MacroEngines.DynamicXml
2018-03-05

Efter en första lyckad omgång ifjol är Summer Expression tillbaka igen på Sliperiet i sommar. Tio personer kommer genom inkubatorns program att få tillgång till Sliperiets verkstadslokaler för att ta sin idé till design, prototyp och slutligen produktion.

Summer eXpression 2018 arrangeras av Uminova eXpression för att synliggöra, utveckla och knyta ihop unga kreatörer och duktiga producenter som finns i Umeåregionen. Summer eXpession pågår juni-augusti med uppehåll under juli, på Sliperiet vid konstnärligt campus.

De inledande fyra veckorna besöker deltagarna producenter och arbetar med skiss och prototyper. De har då tillgång till handledning och Sliperiets utrustning och labb. Under de avslutande tre veckorna ingår utbildning inom entreprenörskap & prissättning. Då sker produktion och finalen i form av en vernissage där produkterna som utvecklats ställs ut.

Programmet innehåller coachning av Uminova eXpression såväl som praktisk guidning i labben av Sliperiets personal. Deltagarna får möjlighet att utnyttja Sliperiets labb och studios med experthjälp av Margot Barolo (Beckmans, Konstfack, Barolo AB) och Johan Gustafsson (UID, Struktur Industridesign) .

Lär mer om Summer eXpression.

Anmäl dig till Summer eXpression 2018.

Ansökan ska vara inne senast den 31 mars.

Deltagarna utses och meddelas senast 23 april.