VÄLKOMMEN TILL CURIOSUM (före detta Sliperiet)

I april 2019 slogs Sliperiet ihop med Umevatoriet och bytte namn till Curiosum. I höst tar vi nästa steg. Vi flyttar tillsammans med våra hyresgäster in i ombyggda lokaler på Konstnärligt campus.

Våren 2020 öppnas den nya verksamhet - Umeås nya science center som ska väcka barns, ungas och vuxnas nyfikenhet på vetenskap och teknik. En nyfikenhet som vi tror kan bidra till att förändra världen.

Håll utkik här efter Vår nya hemsida som kommer snart.

Summer eXpression ställer ut på Formex, Sveriges största inredningsmässa

umbraco.MacroEngines.DynamicXml Fotograf: Linda Eliasson
2018-01-17

Summer eXpression är ett studentprojekt initierat av företagsinkubatorn Uminova eXpression på Sliperiet för att göra verklighet av talangfulla studenters designidéer. Nu ska studenternas produkter visas upp på ett flertal utställningar. Första stoppet är Stockholm och Formex, Sveriges största mässa för inredningsdesign.
- Formex är ett fantastiskt forum för våra studenter att delta i och en bekräftelse för dem att få se sin design i det här sammanhanget, säger Barbro Renkel, affärscoach på Uminova eXpression.

Sommaren 2017, under projektet Summer eXpression, fick tio utvalda studenter möjligheten att ta sina designidéer från skiss till färdig produkt i Sliperiet prototypverkstad. Produkterna visades upp på en vernissage på Konstnärligt Campus i Umeå under hösten och nu går resan ner till Stockholm och Formex.

- Eftersom Formex är Sveriges största mässa för inredningsdesign, en stor möjlighet för våra studenter och partners att visa upp sina gemensamma kreationer, säger Barbro Renkel.

Under mässans första dag, den 17 januari, anordnar Uminova eXpression även en exklusiv träff för inbjudna gäster tillsammans med Umeå kommun.

- Design från vår region har prisats världen över, ändå är det många som inte känner till Umeås styrkor inom området. Därför tar vi tillfället i akt och synliggör design från hela Umeå och visar upp den kreativitet och innovationskraft som finns här, säger Anna Olofsson, marknadschef på Umeå kommun.

Produkterna från Summer eXpression, som framställts av lokala producenter så som GH Snickeri, LöbeGranit och Norrlandsgjuteri, kommer tillsammans med annan design från regionen att inkluderas i fler utställningar under året. Vilka vill Barbro Renkel ännu inte avslöja.

- Det är ett mycket spännande år vi har framför oss, så mycket kan jag säga. Till sommaren är det dessutom dags igen för Summer eXpression och en ny omgång studenter att få möjligheten att förverkliga sina designidéer.

 

För mer information kontakta:

Barbro Renkel, affärscoach Uminova eXpression
barbro.renkel@uminovaexpression.se | 070-555 97 23