VÄLKOMMEN TILL CURIOSUM (före detta Sliperiet)

I april 2019 slogs Sliperiet ihop med Umevatoriet och bytte namn till Curiosum. I höst tar vi nästa steg. Vi flyttar tillsammans med våra hyresgäster in i ombyggda lokaler på Konstnärligt campus.

Våren 2020 öppnas den nya verksamhet - Umeås nya science center som ska väcka barns, ungas och vuxnas nyfikenhet på vetenskap och teknik. En nyfikenhet som vi tror kan bidra till att förändra världen.

Håll utkik här efter Vår nya hemsida som kommer snart.

Europarlamentet besökte Sliperiet

umbraco.MacroEngines.DynamicXml
2017-06-15

Den 8 juni besökte en grupp Europaparlamentariker i regionala utskottet Sliperiet. Besöket var en av punkterna i ett digert 3-dagars program i Umeå, med målet att visa besökarna på vilka områden och sätt som norra Sverige ligger i framkant, samt vilka utmaningar regionen står inför.

I programmet lade värdarna, Europaforum Norra Sverige och Region Västerbotten, stor vikt vid att ge en inblick i tillväxtarbetet inom områdena innovation, näringslivsutveckling, smart specialisering, digitalisering, besöksnäring, transportinfrastruktur och bioekonomi - det vill säga områden som på olika sätt är integrerade i Sliperiets verksamhet.

Foto: Mikael Janson, Managing Director, North Sweden

 

Läs mer om besöket:

North Sweden European Office hemsida

Region Västerbottens hemsida